Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Riyad'daki maçı iptal oldu. Türkiye'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarını ve sözlerini yasakladılar. Futbolcuları tehdit ettiler. Gazetecilerin yayınlarını engellediler. Türkiye Futbol Federasyonu ile Suudi yetkililer arasında yapılan anlaşmanın ardından maç Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumunda oynanacaktı. Ancak maçın başlamasına saatler kala Suudiler, iki tarafın da ısınma hareketleri sırasında modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı tişörtleri giymelerini yasakladı.Süper Kupa maçı öncesi yapılan toplantıda kulüplerden gelen ve akışta olmadığı gerekçesiyle reddedilen pankart ve tişörtlere onay çıkmadı.
ABD ve AB ülkelerinin Güney Kıbrıs’a destek vermesinin ardından, Suudi Arabistan da Türkiye’ye karşı Yunanistan’ın yanında saf tuttu. Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren dönemin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, “Türkiye’nin Akdeniz’deki yasa dışı faaliyetleri karşısında baş müttefiklerimizden Güney Kıbrıs’ın yanındayız. Askeri iş birliğimizi artıracağız” diyerek Türkiye’yi üstü kapalı olarak tehdit etti.
SOYUNMA ODASI ÖNÜNDE TEHDİT
Suudi Arabistan hükümeti, takımlarımızın soyunma odasının önüne polis kuvvetlerini yerleştirerek tehdit oluşturdu. Fenerbahçe ve Galatasaray futbolcularının Atatürk tişört ve posterleriyle soyunma odasından çıkması durumunda müdahale edilecekti.Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dik duruşunun ardından Süper Kupa mücadelesi iptal edildi.TÜRKİYE YAS İLAN ETMİŞTİ AKP iktidarı önce, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan etmişti... Ardından da yerine geçen krala devlet nişanı takmıştı.Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da bu akşam oynanacak Süper Kupa Finali ertelendi. Süper Kupa maçında kulüplerin sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle çıkmasına izin vermeyen Suudi yetkililer, Atatürk'ün sözlerini taşıyan pankartlara da müsaate etmedi.Türkiye, 2015'te Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan etmişti.O tarihte Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verilmişti.DEVLET NİŞANI VERİLMİŞTİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Nisan 2016'da Türkiye’yi ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Saud’a Devlet Nişanı takdim etmişti. Devlet Nişanının yabancı devlet başkanlarına verilen, Türkiye’nin en yüksek nişanı olduğunu ifade eden Erdoğan, takdim edilen bu nişanın; iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların, en üst düzeyde takdir edilmesinin bir sembolü olduğunu söylemişti.Erdoğan, “Değerli dostum, aziz Kardeşim, Suudi Arabistan’da tahta çıktığınız günden bu yana, ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. Büyük sorunlarla yüzleşen coğrafyamızda dirayetli yönetiminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Bu bakımdan, ülkemizle sergilediğiniz iş birliği ve dayanışma her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın, sizin desteğinizle iş birliğini her alanda daha da derinleştirmesi, bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır” demişti.RUMLARI DESTEKLEMİŞLERDİABD ve AB ülkelerinin Güney Kıbrıs’a destek vermesinin ardından, Suudi Arabistan da Türkiye’ye karşı Yunanistan’ın yanında saf tuttu. Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren dönemin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, “Türkiye’nin Akdeniz’deki yasa dışı faaliyetleri karşısında baş müttefiklerimizden Güney Kıbrıs’ın yanındayız. Askeri iş birliğimizi artıracağız” diyerek Türkiye’yi üstü kapalı olarak tehdit etti.